Seventrees Helpt!

Seventrees Helpt!

Deze week zette Seventrees zich maatschappelijk in tijdens de maandelijkse Social. We hebben een avond geassisteerd bij het jaarlijkse Zomerkamp van De Mauritsgroep, Maaike, Senior Project Manager bij Seventrees is in haar vrije tijd vrijwilliger bij deze scoutinggroep voor kinderen met een fysieke beperking.

Wat extra handen bij de afwas van 40 mensen en begeleiding bij de avondactiviteiten was van harte welkom. Zeven medewerkers van Seventrees trokken naar de kampeerplek van dit jaar op https://buitenzorg.scouting.nl/nl/ in Baarn voor een avond vol traditionele kampactiviteiten.

Dat het verstandig is om niet in kantoorkleding naar een scoutingkamp te gaan bleek tijdens de foodfight met de vla die over was van het toetje. De kinderen genoten zichtbaar van het onderkliederen van het bezoek, en enkelen van ons waren niet te beroerd om terug te vechten met vla en slagroomspuit.

levend strategoLevend Stratego

Daarna speelden we levend Stratego. Niet alle medewerkers van Seventrees waren compliant tijdens het uitdelen van de kaartjes en ik weet niet zeker of het beste team gewonnen heeft of het team dat het beste kan valsspelen.

We sloten de avond af met een spooktocht door het bos.  Tijdens de spellen bleek dat de visuele of fysieke beperking van de kinderen op geen enkele manier een beperking voor de kinderen is. Iedereen deed aan alles mee!! Ze crossten door het bos met hun elektrische stoel, ook al kwamen ze soms hopeloos vast te zitten op een boomstronk of in een kuil. Ze moedigden de duwers aan om harder te lopen ondanks dat ze bijna uit hun rolstoel schudden. Kinderen met een visuele beperking zochten net zo lang mee naar de verstopte stratego ‘vlag’ totdat die gevonden was.

Buiten dat we een hoop lol hebben gehad, was het inspirerend om in de praktijk te zien dat deze kinderen met heel veel doorzettingsvermogen, humor en soms met een kleine omweg meer kunnen bereiken dan wij op het eerste gezicht dachten.

Met deze les in gedachte reden we moe en voldaan (met her en der sporen van chocoladevla) naar huis.

Over Marleen Jansen
Marleen Jansen
Marleen Jansen is HR Business Partner bij Seventrees.