Welcome to our Blog

The daily Post

Read our Blog

Uitdagingen!

Uitdagingen vind je overal, zowel op zakelijk als op sportief gebied. De oplossing ligt altijd in een combinatie van het bewaren van overzicht, het juist inschatten van risico’s en het zoeken naar de samenwerking.

De training hierin is bij mij al op jonge leeftijd begonnen. In mijn vrije tijd ben van jongs af aan al tussen de paarden te vinden. Het mooie aan deze sport is dat je de prestatie samen met je paard moet leveren. Alle paarden hebben wel een eigen karakter. De gebruiksaanwijzing krijg je er nooit bij, die moet je zelf ontdekken. De voornaamste les die ik daarin heb geleerd is die van vallen, opstaan en weer doorgaan. Fouten maken mag, de beloning volgt zodra je het goed doet.

Overigens geldt dit volgens mij dit voor alle sporten. Ik geloof oprecht dat je door regelmatig te sporten leert incasseren en als persoon weerbaarder wordt.

Zakelijk gezien heb ik 3 jaar geleden de overstap naar Seventrees gemaakt. Voor die tijd werkte ik jarenlang in verschillende functies bij dezelfde werkgever. Ik wilde mijn werkervaring uitbreiden door projecten te doen bij  diverse opdrachtgevers, liefst in verschillende bedrijfstakken. Ik had het idee dat ik met de kennis die ik in de loop de jaren had opgedaan ook bij andere bedrijven van toegevoegde waarde kon zijn.

Afgelopen week werd ik door een van de partners van Seventrees benaderd of ik interesse heb om een nieuwe collega te gaan coachen in zijn opdracht. Een mooi blijk van waardering en vertrouwen en voor mij weer een nieuwe uitdaging! Ook in het coachen kan ik zowel mijn werkervaring als mijn jarenlange ervaring in de omgang met paarden goed gebruiken.

Jantina Vos

Sr. Business Analist

 

De 5 Corona aanpassingen van Seventrees

Als werkgever probeer je met zoveel mogelijk factoren en scenario’s rekening te houden maar deze Coronacrisis had niemand voorzien.

We zijn vanwege de aard van ons consultancywerk al gewend om contact te houden met kantoor, vaak op afstand. Extra’s die we inzetten om goed contact met onze mensen te houden en ze corona-proof te kunnen laten werken:

1. Wekelijkse ‘Office Koffie”. Iedereen kan inbellen om informeel bij te praten en stoom af te blazen.
2. Thuiswerkmiddelen: monitor, goede bureaustoel, toetsenbord en ergonomische monitorstandaard.
3. Bedrijfsmondkapjes, vanaf het moment dat mondkapjesplicht in het OV verplicht werden zodat iedereen veilig op weg kan.
4. Persoonlijke aandacht door de maandelijkse individuele coachinggesprekken met een van de partners online door te laten gaan.
5. Regelmatig sturen van een (ludieke) attentie om het thuiswerken wat aangenamer te maken.

Voorlopig werken we nog vanuit huis, maar we hopen op niet al te lange termijn weer collega’s op kantoor te kunnen treffen. Ook voor nieuwe collega’s is nog ruimte! Kijk voor de mogelijkheden bij onze vacatures op de bedrijfspagina.

Jubileum!

Het is alweer 5 jaar geleden dat wij bij de notaris zaten om Seventrees BV op te richten. Het cliché is waar (daarom is het een cliché): de tijd is snel gegaan. In die 5 jaar is er ontzettend veel gebeurd: Een eigen kantoor, medewerkers in dienst genomen, breder pallet aan klanten, maar ook op privé gebied: bruiloften, verhuizingen, kinderen…

Een kleine 5 jaar geleden hebben wij onze eerste grote stap gezet: het aannemen van onze eerste werknemer. Vanaf dat moment waren we geen ZZP-ers meer, maar voelden we pas echt de verantwoordelijkheid van het runnen van een eigen bedrijf.

Na die eerste werknemer hebben we nog veel stappen gezet en ook meer mensen aangenomen. Natuurlijk zijn er gedurende die jaren ook weer medewerkers vertrokken, maar dat hoort er ook bij. Nu hebben we een leuke en diverse groep collega’s met uiteenlopende achtergronden en ervaringen, zowel zakelijk als privé. Dat maakt samenwerken op een project, onze team meetings, borrels en fun-events ook altijd heel leuk en gezellig. Helaas staan alle fysieke meetings vanwege corona natuurlijk nu even op een laag pitje, we kijken uit naar het moment dat ze weer terugkomen.

Naast het aantrekken van eigen medewerkers is het de afgelopen 5 jaar ook gelukt om een flinke groep ervaren professionals aan Seventrees te binden (onze associates). Zij hebben een grote rol gespeeld in onze successen gedurende deze tijd. Het is altijd leuk om met deze ambassadeurs samen te werken op projecten en om ze op de borrels en events te spreken waar ervaringen gedeeld en uitgewisseld worden met onze eigen medewerkers.

In de afgelopen 5 jaar hebben we onze interne organisatie steeds professioneler gemaakt door het beter neerzetten van office management, HR en Sales. Tevens zijn we van een virtueel kantoor naar een fysiek kantoor in Haarlem gegaan.

Tot slot: uiteindelijk deden we dit allemaal voor onze klanten, grote en kleine, maar altijd op uitdagende projecten. Zowel in de bankensector (waar we een groot netwerk hebben) als ook daarbuiten (waar ons netwerk groeiende is). Opdrachtgevers zijn tevreden  daarom worden we ook vaak teruggevraagd. Dat blijft natuurlijk het mooiste bewijs dat we goed werk hebben afgeleverd!

Op naar de volgende 5 jaar!

Leon, Tony, Hendrik-Jan en Jacco