Data_Blog1210×423

Big Data Expo 2023 – een verslag

Jaarlijks evenement

Zoals jullie weten ben ik een bevlogen Business Analist met een diepgewortelde passie voor data en innovatie. In 2010 behaalde ik mijn Masterdiploma in Innovatie Management en sindsdien ben ik actief als blogger, waarbij ik onderwerpen rondom data niet schuw. Vandaag neem ik jullie mee op mijn reis door de Big Data Expo 2023, een evenement dat plaatsvond op 12 en 13 september in de prachtige Jaarbeurs in Utrecht en waar ik namens Seventrees naar toe kon.

Seventrees & Data

Seventrees is geen onbekende in de wereld van data. Onze kennis van data is verworven door de jarenlange expertise in consulting en interim projectmanagement. Als consulting bedrijf bedienen wij vooraanstaande klanten in zowel de Banking, Tech, Healthcare als de Publieke sector. Onze interim projectmanagers, business analisten en data analisten zijn de drijvende kracht achter complexe verandertrajecten, groei, digitalisering, innovatie en probleemoplossing met data in de hoofdrol. Dankzij onze platte en informele organisatiestructuur kan iedereen bijdragen aan de groei van het bedrijf door klanten te helpen met complexe verandertrajecten. Seventrees is modern, divers en investeert in jouw persoonlijke ontwikkeling. Als je nieuwsgierig, leergierig, positief eigenwijs bent en wilt bijdragen aan een geweldig team dat samen successen behaalt en viert, dan willen wij graag kennis met je maken!

De Expo

De Big Data Expo 2023 was als een Nederlandse tulp in volle bloei, met een scala aan thema’s die als kleurrijke bloemblaadjes op een weide verspreid lagen. Deze thema’s omvatten onder meer Kunstmatige Intelligentie, Datagedreven Besluitvorming en Innovatie in Data-engineering.

Waarom mag je als data-professional dit evenement volgend jaar niet missen? Ik denk onder meer hierom:  

 1. Een Oase van Kennis:
  Bij de Big Data Expo kun je je storten in diepgaande inzichten, de nieuwste trends ontdekken en leren van vooraanstaande experts. Het is een kans om je te verdiepen in de geheimen van data-analyse en technologische innovatie.
 2. Inspiratie in Overvloed:
  Bij dit evenement krijg je een overvloed aan inspiratie. De sessies en presentaties wakkeren je creativiteit aan waardoor je verrassend makkelijk tot nieuwe ideeën en oplossingen komt.
 3. Een Duik in de Data-zee:
  De Big Data Expo 2023 is een sprankelende zee van data-ideeën. Het is een kans om te navigeren door de golven van data en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Van Data Science, Machine Learning tot Data Governance; er is voor ieder wat wils.
 4. Een Gids voor de Toekomst:
  De Big Data Expo biedt een blik op wat komen gaat en geeft je de kans om voorop te lopen in het datalandschap.

Tijdens mijn bezoek aan de Big Data Expo 2023 ontdekte ik fascinerende inzichten van exposanten zoals FrieslandCampina, dat deelde hoe ze een data-driven commercieel model hebben geïntegreerd in hun lokale teams met de hulp van Digital Power. Daarnaast was er Vio.com met een presentatie over hun Data Mesh-implementatie met Snowflake en de voordelen van datagedreven besluitvorming in hun organisatie. 

Conclusie

Ik wil Seventrees hartelijk bedanken voor deze geweldige kans om de Big Data Expo 2023 bij te wonen en mijn kennis en inspiratie te vergroten. Dus, als een ervaren data specialist wil ik je dringend adviseren om de volgende Big Data Expo niet te missen. Het is als een zeldzame kans om het mooiste van het mooiste op het gebied van Data te ontdekken in de onmetelijke wereld van data. Wil je meer weten over mijn bezoek aan de Big Data Expo 2023? Ik nodig je graag uit om mijn uitgelichte artikel op LinkedIn te lezen. Hierin ga ik dieper in op mijn ervaringen en de waardevolle inzichten die ik heb verkregen.

 

Over Osama Hadi
Osama Hadi
Ik ben een bevlogen Business Analist met een diepgewortelde passie voor data en innovatie. In 2010 behaalde ik mijn Masterdiploma in Innovatie Management, en sindsdien ben ik actief als blogger, waarbij ik onderwerpen rondom data niet schuw.