Van golfprofessional naar busines analist

Carrièreswitch: van golfprofessional naar business analist

Berry Jole was in het verleden golfprofessional en werkte later als business analist bij Seventrees in de financiële wereld. Hoe heeft Berry deze opmerkelijke switch gemaakt en ging dat zonder slag of stoot?

Berry: “Na mijn carrière als golfprofessional ben ik naar het bedrijfsleven overgestapt als operationeel en technisch specialist. Ik merkte al snel dat ik in die functie was uitgeleerd en dat ik klaar was voor een volgende uitdaging. Die uitdaging deed zich voor: business analist in de financiële wereld via Seventrees. Dat klonk als muziek in mijn oren en het sloot goed aan bij mijn Master of Science studies.”

Hoe zag je eerste opdracht er uit?

Als business analist bij Seventrees kreeg ik de mogelijkheid om te werken bij een van de grootste Nederlandse banken in het FMCC Change team. De rol in dat team lag mij erg goed, want ik heb er veel unnen leren. Mijn collega’s waren allemaal professionals die zeer gemotiveerd waren. Hierdoor kon ik echt excelleren als business analist. Ik kreeg continu nieuwe interessante opdrachten waardoor je scherp blijft. Er was veel vrijheid, maar je bent je ook bewust van alle verantwoordelijkheden die daarbij horen. Dat hielp mij om te groeien als mens en als professional.

Wat vond je ervan om gedetacheerd te worden?

Dat beviel erg goed. Wat het voor mij interessant maakte om gedetacheerd te zijn, is dat je kansen krijgt om voor hele mooie bedrijven en op bijzondere afdelingen te werken. En dat samen met andere professionals. In deze omgeving kon ik mijzelf echt verbeteren. Hierdoor heb ik grote stappen gezet, waardoor mijn carrière als business analist in een stroomversnelling kwam.

Berry Jole

Waar ben je tegenaan gelopen?

In het begin had ik het gevoel dat ik minder kennis bezat dan de andere business analisten die al langer werkzaam waren bij deze opdrachtgever. Mede dankzij mijn coach binnen Seventrees, kwam ik tot het inzicht dat dit heel normaal is aan het begin van je carrière. Vanaf dat moment heb ik elk leermoment aangegrepen. Vooral bij de topanalisten heb ik veel kennis opgedaan. Jezelf verbeteren is een belangrijke kernwaarde bij Seventrees. Ik kreeg daar alle ruimte voor en er werden veel tools aangeboden. Hierdoor kon ik mijzelf continu verbeteren als business analist.

Heb je tips voor anderen die ook de switch maken naar business analist?

  • Maak gebruik van collega’s met kennis: pick their brains 😊
  • Wees niet bang om vragen te stellen.
  • Geloof in jezelf ga verantwoordelijkheden niet uit de weg.

Meer weten over werken als business analist bij Seventrees? Bekijk dan onze vacatures.

Over Jacco
Jacco
Jacco is programmamanager, projectmanager, product owner en partner bij Seventrees. Mijn werkplezier komt inherent voort uit het motiveren en managen van project- en lijnteams en het altijd zoeken naar optimalisatie, ideeën en oplossingen om de klus te klaren.
Bekijk alle blogs van Jacco