ChatGPT_logo_1210

ChatGPT – “pick the team’s brain”

Hallo daar, het is geweldig om terug te zijn! Ik wil met jullie heel graag mijn nieuwste ervaring delen met het gebruik van ChatGPT als projectmanager. Zoals je je misschien herinnert uit mijn vorige post, was ik onder de indruk van een AI-trainingssessie georganiseerd door Seventrees, die mijn nieuwsgierigheid wekte om dieper in de wereld van AI te duiken.

Brainstormen

Vorige week had ik de gelegenheid om brainstormsessies te organiseren met mijn team om hun ideeën en perspectieven te verzamelen. Maar zoals iedereen die dergelijke sessies heeft geleid weet, kan het moeilijk zijn om het onderwerp te definiëren, verwachtingen te managen en de sessie te structureren voor maximale productiviteit. Dat is waar ChatGPT van pas kwam.

Brainstormsessies kunnen lastig zijn om te organiseren, maar met ChatGPT als mijn gids kon ik een specifieke aanpak genereren voor een één uur durende brainstormsessie gericht op “rapportstructuur voor voortgangsrapportages aan het managementteam.” De aanpak omvatte een introductie, probleemdefinitie, brainstormen, idee-evaluatie en afsluiting. Dit maakte niet alleen mijn leven gemakkelijker, maar hielp me ook om de discussie te faciliteren.

Nuttige prompts

Tijdens de brainstormsessie gebruikten we de prompts die ChatGPT verstrekte om ons denken te leiden en nieuwe ideeën te genereren. Sommige prompts hadden betrekking op de doelen van het rapport, het doelpubliek en de belangrijke informatie die moest worden opgenomen. We bespraken elke prompt grondig en iedereen werd aangemoedigd om zijn gedachten en suggesties te delen.

Terwijl we door de prompts gingen, ontdekten we nieuwe perspectieven en inzichten, die voortbouwden op elkaars ideeën en resulteerden in een levendige discussie die creativiteit en innovatie opwekte. Hierdoor konden we een lijst met potentiële rapportstructuren genereren, die we vervolgens evalueerden op haalbaarheid, relevantie en impact. We bespraken de voor- en nadelen van de verschillende opties tot we consensus bereikten over de beste structuur voor ons rapport.

Conclusie

Over het algemeen was de sessie een groot succes en bleven alle deelnemers door het gebruik van ChatGPT de gehele meeting energiek en gemotiveerd. De structuur die ChatGPT bood, hielp ons focus te houden en op koers te blijven, terwijl de prompts ons hielpen nieuwe ideeën en perspectieven te genereren. Door effectief samen te werken, produceerden we een goed gestructureerd rapport dat voldeed aan de eisen en wensen van ons managementteam.

Blijf mijn ChatGPT blogs volgen voor meer verrassende en spannende updates!

 

Over Michiel Bleij
Michiel Bleij
Ik ben een communicatief persoon die overweg kan met mensen uit verschillende lagen binnen een organisatie. Mijn doel is om te streven naar perfectie: elke dag een beetje beter dan gisteren. Ik ben creatief en leergierig en heb veel ervaring opgedaan in auditing, consulting, risico- en project management.