Kantoorhond

De voor- en nadelen van een kantoorhond

Op deze nationale dierendag kan het niet anders dan dat ik, Soes de Kantoorhond een bijdrage lever!

De dag waarop wij, dieren, wat extra liefde en aandacht verdienen. Mijn mensen-collega’s krijgen altijd bloemen of een cadeautje met hun verjaardag en ik dacht dat ik vandaag een groot bot zou krijgen!

De laatste tijd hoorde ik namelijk op kantoor een hoop gepraat over een bot! Nou, dat lust ik natuurlijk wel. Maar ik had te vroeg gejuicht! Het blijkt om een heel ander bot te gaan! Ze bedoelen een chat-bot. Dat is een soort automatisch antwoord apparaat dat nu verbetert kan worden met AI. Weer zo’n verwarrend woord voor een kantoorhond! Ai, ai, ai, piep ik alleen als ik op de vlucht ga maar zij bedoelen Artificial Inteligence. Dat gaat mijn hondenbrein te boven. Jammer hoor! Ik had met net verheugd op een lekker botje!!

Het is niet altijd makkelijk om kantoorhond te zijn. Daarom geef ik hier, als ervaringsdeskundige,  de voor- en nadelen en nog wat tips, trucs en tegenvallers over een kantoorhond.

Voordelen van een Kantoorhond

 1. Positieve Sfeer
  Mijn aanwezigheid zorgt voor een positieve en vrolijke sfeer op kantoor. De collega’s lachen meer en lijken minder gestrest als ik kwispelend rondloop of dramatisch blijf liggen als ik niet naar buiten wil.
 2. Stressvermindering
  Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen en knuffelen het stressniveaus verlaagt. Ik ben een ruwharige teckel, de clown onder de honden, altijd bereid om je laten lachen en wat liefde te delen, vooral op drukke dagen.
 3. Beweging en Frisse Lucht
  Mijn dagelijkse wandelingen zorgen ervoor dat de mensen op kantoor ook wat frisse lucht krijgen. We gaan dagelijks naar buiten om te lunchwandelen. Het is niet alleen goed voor mijn gezondheid, maar het motiveert hen ook om even naar buiten te gaan..

Nadelen van een Kantoorhond

 1. Hygiëne
  Hoe goed ik ook mijn best doe, ik ben nog steeds een hond. Soms kan ik knoeien of wat haren achterlaten. Het vergt extra inspanning om het kantoor schoon en netjes te houden. Gelukkig komt er bij Seventrees 2 x per week iemand het kantoor heel goed schoonmaken.
 2. Training en Gedrag
  Niet alle hondenrassen zijn geschikt als Kantoorhond. Je moet goed kunnen omgaan met de prikkels op kantoor. Ik slaap stoïcijns door alles heen. Jouw kantoorhond moet ook goed zijn opgevoed. Dus niet zo één die heel veel blaft of overenthousiast is of ander onaangepast gedrag vertoont. Eerlijk is eerlijk, soms blaf ik als er nieuwe mensen binnenkomen, want ik bewaak mijn mensen op kantoor goed, maar als Marleen zegt dat het goed is dan geloof ik dat en stop ik ermee.
 3. Tijd
  Honden vergen (net als mensen trouwens) tijd en toewijding. Voor mij betekent dat ik regelmatig word uitgelaten, voldoende beweging krijg en ook eten krijg. Bij ons op kantoor doet Marleen dat meestal, maar ik wil ook wel graag eens met iemand anders gaan wandelen.

Tips, Trucs en Tegenvallers

 1. Zorg dat jouw kantoorhond ook een eigen baas heeft die altijd voor de hond wil blijven zorgen. Helaas kan het daardoor wel gebeuren dat als de baas van de kantoorhond ergens anders gaat werken, de kantoorhond meegaat of naar een ander baasje moet.
 2. Laat de mensen op kantoor weten welke commando’s de hond snapt en spreek af wie de hond corrigeert of mag belonen.
 3. Maak een vaste plek op kantoor om te slapen en te eten. Dan blijft de hond rustig.
 4. Geef aan bezoek door dat er een kantoorhond aanwezig is.
 5. Ga voldoende wandelen met je kantoorhond, anders kan deze vervelend gedrag gaan vertonen zoals op kantoor plassen, te veel aandacht vragen door bv piepen etc.
 6. Het is handig als er op kantoor ook hondenvoer is, maar ook snoepjes én zakjes om de p.. op te ruimen!

Ik ben heel blij dat de mensen bij Seventrees mij mijn tekortkomingen vergeven, omdat de liefde en positiviteit die ik breng het allemaal waard zijn.

Ben jij als mens op zoek naar een geweldige werkplek mét een leuke kantoorhond dan is Seventrees de place to be! Ze zijn niet alleen gek op slimme honden, maar ook op mensen die graag deel willen uitmaken van een fantastisch team. Ben je business- of Data Analist? Vindt jij AI interessant?

Kijk dan op deze pagina om te zien welke mogelijkheden Seventrees voor mensen heeft.

 

Over Soes de kantoorhond
Soes de kantoorhond
Ik ben Soes de kantoorhond bij Seventrees.