Het sollicitatieproces bij Seventrees

Zo ziet het sollicitatieproces bij Seventrees er uit

Je vraagt je misschien af wat een foto van een bloemenvaas op een antieke console en een glas-in-lood-raampje te maken hebben met een blog over werving en selectie. Dat zal ik je uitleggen!

Sinds maart 2020 ben ik HR Business Partner en Recruiter bij Seventrees. Twee weken na de start van mijn dienstverband deed Corona haar intreden in Nederland en ben ik van huis uit gaan werken. De gesprekken en meetings waren niet meer live op locatie maar via Teams.

Nep past niet bij mij

De vaasHet was voorjaar en om mezelf wat op te vrolijken zette ik mijn huis vol voorjaarsbloemen. Tijdens de gesprekken kon ik natuurlijk kiezen voor een anonieme filter waardoor het net lijkt of ik in een modern kantoorpand zat, maar zodra ik dan bewoog wist mijn gesprekspartner dat de achtergrond nep is.

Nep past niet bij mij en ook niet bij wat ik wil uitstralen als eerste visitekaartje van Seventrees. Mijn kracht, ook in mijn werk, ligt juist in het persoonlijke contact. Mijn motto is niet voor niets al jaren “warm en duidelijk”.

Ik heb gekozen om bij Seventrees te werken en voel mij er ook thuis juist omdat we ons onderscheiden door het persoonlijke contact met kandidaten, medewerkers en onze klanten.  Na jarenlang in procesgestuurde organisaties gewerkt te hebben, is Seventrees een welkome verademing. Daarom staat er tijdens het thuiswerken meestal een vaas gevuld met bloemen achter me, en heb ik geen filter of blur aanstaan. Vaak zijn de bloemen een opening in een gesprek en zetten kandidaten ook de filter uit, zelfs als er wasgoed hangt, of de kamer niet helemaal op orde is.

Het sollicitatieproces bij Seventrees

De kandidaten die ik spreek hebben zelf gesolliciteerd, of zijn door mij benaderd. Het eerste gesprek van een halfuurtje over het bedrijf, de vacatures, de opdrachten, de bedrijfscultuur, en de arbeidsvoorwaarden is altijd met mij via Teams. Als daarna de kandidaat en ik het gevoel hebben dat er een match zou kunnen zijn, volgen er gesprekken met de partners.

Kandidaten spreken in ieder geval 3 van de 4 partners voordat we een beslissing nemen. Meestal eerst met Hendrik-Jan van Dijk, Partner en Directeur Operations. Dat is vaak in combinatie met Jacco de Weerdt, Partner en Directeur Marketing.

Daarna volgt weer een evaluatie, zowel bij ons als bij de kandidaat. Het tweede gesprek is met Tony Illis, Partner en Directeur Sales en Leon de Hek, Partner, CEO en Directeur Finance.

Na dit gesprek wordt er weer geëvalueerd. Bij een goed resultaat volgt het arbeidsvoorwaarden gesprek met mij. Mochten we besluiten niet verder te gaan, dan bespreken we de reden van de afwijzing en geven je duidelijke feedback.

Soms vraagt de agenda erom dat we de volgorde van de gesprekken met de partners omdraaien. We streven ernaar dat kandidaten minimaal 1 gesprek hebben op onze kantoorlocatie in Haarlem.

Aanbieding

Als we besluiten dat we je een aanbieding willen doen, bespreken we die ook weer mondeling via Teams waarna je de aanbieding en het conceptcontract krijgt toegestuurd. Het tekenen van het contract is op locatie, waarna het onboardingsproces kan beginnen. Dit is geen standaard geautomatiseerd programma wat je doorloopt, maar we houden persoonlijk contact over de zaken die aangeleverd moeten worden. In dit blogbericht van Jan kan je lezen hoe het verder gaat als je aangenomen bent bij Seventrees!

 

Over Marleen Jansen
Marleen Jansen
Marleen Jansen is HR Business Partner bij Seventrees.